Nyílászáró csere

Néhány tanács a nyílászárók beépítésének idejére

 

A műanyag nyílászárók behelyezésekor a lakásban zajló folyamatokhoz biztosítani kell a megfelelő hozzáférési lehetőséget. A szakemberek számára a nyílászárók előtt kb. 1 m széles sávot elegendő szabaddá tenni. Érdemes gondoskodni a törékeny tárgyak védelméről, valamint a bútorok letakarásáról a porszennyezés miatt. A beépítés folyamata egy munkanapot vesz igénybe, melyről a lépcsőházi üzenő falakon illetve a liftben kiragasztott tájékoztató értesíti a társasház lakóit.


Ügyelni kell, hogy a tervezett javítási, lakás felújítási munkákat ne a közvetlenül a nyílászáró beépítés után kezdjük, mert bármilyen hiba a javítások előtt még felfedezhető, korrigálható.


Várjuk meg a Társasház műszaki ellenőrét és jóváhagyását az elvégzett munkára. Erre azért van szükség, mert ha a tulajdonos rögtön elkezdi javítani a műanyag nyílászáró és a falszerkezet találkozásának területét, elfedhet esetleges tömítetlenségeket.


A beépítés után ajánlott még a beépítők jelenlétekor tüzetesen átnézni a műanyag nyílászárókat, így a kérdéses dolgok még ott tisztázhatók, esetlegesen javíthatók. A beépítést követően fontos lehet a későbbi félreértések könnyebb tisztázása végett az összes, a műanyag nyílászáró vásárlásakor kapott dokumentumot eltenni. Feljegyezni a
beépítés pontos dátumát, és az azt elvégzők nevét. Mindezt a nyílászáró garanciális idejének leteltéig megőrizni.


A lépcsőházban történő nyílászáró csere esetén az érintett folyosókon és lépcsőfordulókon szintén
biztosítani kell a hozzáférés lehetőségét. A munka megkezdése előtt faliújságon tájékoztatjuk a lakókat, hogy a kihelyezett tárgyakat illetve növényeket helyezzék biztonságba.Kapcsolat

Írjon nekünk!

Elérhetőségeink

2092 Budakeszi, Szanatórium u. 4 / 2.em


06-23-655-630

06-23-655-630

+36 30 445-7555

tibor@kekikft.hu

Kapcsolat

Fűtéskorszerűsítés
Kéki Tibor
06-23-655-630
Nyílászáró csere
Takács Csaba
06-23-655-630
Pénzügy
Kéki Alexandra
06-23-655-630
Információ és hibabejelentések
Koritár Erzsébet
+36304457555